Misjonsfokus

MISJONSFOKUS


Et av Normisjons prosjekter er bibeloversettelse. 

Guri Enger er utsending for Normisjon, hun bor på Hamar, er med i Hamar Normisjon

når hun kan,-er ekseget og ansvarlig for prosjektet. Hun tok over ansvaret da det starta med GT i 2008.

I Mali jobber Guri Enger med bibeloversettelse til både kasonké og malinké. NT på kasonké kom i 2008 etter 20 års arbeid.  Det jobbes nå med GT, hvor det nærmer seg en ende også på dette arbeidet.En liten rapport fra Guri 4 september 2019:


"Nå er oversettertemaet samla etter startproblemer. Det var veisperring den dagen de skulle komme, lørdag 24.08.Dagen etter kom det 111 mm. i landsbyen, så det var ikke mulig å komme seg fram før etter flere dager.

De kom seg ut på torsdag, selv om det regna den natta og da de reiste, og det var i siste lita også. Etter at de reiste kom det 60 mm. regn samme dag, så her må Gud ha hatt styringa.

De valgte også den rette veien, da de to andre veiene var stengte, noe de ikke visst, vi fikk vite det seinere på dagen. Jeg sendte epost og beskjeder om at folk måtte be, og Gud svarte på en sterkt måte. De kom fram og, satte seg ikke fast,  tok den rette veien, bilen og sjåføren klarte dette på en god måte, selv om batteriet var flatt da de kom ned.


Nå er bilen reparert og sjåføren reiser hjem i morgen torsdag hvis det ikke regner for mye i bushen. Regntida som så ut til å bli dårlig har tatt seg bra opp, så det er håp om noe bedre avling nå, men da må det fortsette å regne denne måneden og langt ut i oktober.


Jeg satt og jobba videre med å lese og kommentere NT på kasonké og jeg må innrømme at jeg var redd dette kunne bli en bomtur. Heldigvis har vi nå fått jobba godt sammen siden de kom. Konsulenten kommer neste uke og vi forbereder det som vi skal jobbe med da. Vi klarer nok ikke å komme igjennom alle innledningene som skal være på alle bøkene, men navn på kart og ordforklaringer er ferdige. Det blir to uker med konsulent fra mandag av, jeg drar førstkommende onsdag grunnet et bryllup i familien, men blir tilgjengelig på skype, så det tror jeg går bra."

Info fra Guri Enger 16 oktober 2018:


Det er førsteutkast på hele GT nå,- forteller Guri,- det meste er kontrollert og godkjent. Nå forberedes siste kontroll med konsulenten i UBS (det internasjonale Bibelselskapet)

i begynnelsen av 2019. Da vil all teksten være godkjent, men det er fortsatt mye som står igjen. Det skal være introduksjoner til alle bøker og disse må ha samme mal.


Videre forteller hun at ordforklaringer som ble laget til NT må utvides og omfatte GT. Hvordan ord skal skrives må bestemmes, likeså tegnsetting må få en mal. Alt dette

kalles harmonisering, det vil nok ta 1-2 år. Målet er at hele Bibelen skal utgis på

kasonké, og drømmen er at det blir klart og utgitt i 2021.


Bilder fra arbeidet:


SANTALRINGEN


Santalringen som nå er en misjonsforening i Hamar Normisjon har drevet sitt

trofaste arbeid i vel 50 år.


Foreningen har møter privat og er engasjert i ytremisjon.  Santalringen har møte

andre tirsdagen i måneden. Kontaktperson er Sidsel Gotaas, mob. 958 79 745.


Les om Normisjon og IKEA


Les om prosjektene som Normisjon jobber med


FERSKVARE


Ferskvare er et gratismagasin som sendes til alle som har gitt en gave til Normisjons internasjonale arbeidet i løpet av det siste året (ca. 12.000 personer). Blant disse er faddere, fastgivere og SMM-menigheter som tidligere mottok henholdsvis Faddernytt, Misjonsnytt og SMM-nytt.


Les mer om magasinet Ferskvare her.